Dagjournaal #9

Een feestdag in Spanje. “Het Hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria”. Tot december 2018 had ik er nog nooit van gehoord. Sinds die tijd staat het dik- en roodgedrukt in mijn agenda. Nee. Je merkt er weinig van hier. Op zondagen ligt alles vrijwel stil. Is er veel gesloten. Behalve de Rafa Nadal Academy.

Daar stonden vandaag nog 6 partijen voor Team TAHvH op de planning. Mooie partijen met 5 overwinningen als gevolg. Iedereen heeft op zijn of haar manier minimaal een wedstrijd gewonnen deze week. Daar kan ik, en ik weet zeker Bibi ook, alleen maar heel erg trots op zijn.

Voordat ik verderga met wat statistieken wil ik even delen met jullie waarom onze groepsfoto van vanochtend zo leuk is (los van de achtergrond). We staan er als groep op. Dichtbij elkaar. Met gezichten zoals ik die bij de kids vrijwel de hele week gezien heb. Is er dan alleen maar gelachen? Nee. Bijna iedereen heeft deze week ook een traan gelaten om verschillende redenen; maar dat is normaal. Het is én blijft spannend. 10 dagen weg van huis en volledig buiten je comfort zone. De taal is anders. Het eten is anders. Normen en waarden zijn anders. De cultuur is anders.

De 4 kids scoren wat ons betreft echt heel hoog. Op momenten was het een genot ze bezig te zien. Als groep. Elkaar steunend en af en toe tijd voor een lolletje. Samen opwarmen. Samen kijken. Samen naar het museum en samen door het Rafa winkeltje. Samen dobbelen. Samen Thirty Seconds spelen. Samen quizzen. Wij vinden dat ze het knap volgehouden hebben.

Geloof het of niet, maar momenteel staan ze wéér met zijn vieren te tennissen. Dat zegt genoeg. Zometeen gaan we lekker met zijn 5jes eten. Bibi is dan alweer in de lucht op weg naar Düsseldorf. Ook zij heeft genoten van de intensiteit en houding van de kids.

We sluiten vandaag af met een lekker ijsje. Dat hebben ze wel verdiend. Morgen vroeg op om als alles op tijd gaat om 6:30 aan te vliegen richting Düsseldorf. Dat wordt een mooi moment.

Er is veel getennist deze week. Hieronder een greep uit wat statistieken.

Als groep 29 wedstrijden gespeeld. 16 winst. 13 verlies. 61 sets gespeeld. 35 gewonnen. 26 verloren. Als groep 514 games gespeeld. 269 gewonnen. 245 verloren.

We hebben als staff veel gezien en eigenlijk toch stiekem wel genoten deze week...

Wij zien jullie morgen! Fijne avond nog en terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat morgen het laatste dagjournaal zal zijn. Wat gaat de tijd snel...

Bibi, in dit dagjournaal ook even aandacht voor jou: enorm bedankt voor je hulp de afgelopen drie dagen!

Ouders: jullie ook bedankt. De enthousiaste en ondersteunende reacties in deze groepsapp heeft de groep steeds weer goed gedaan. Gaaf om te zien hoe jullie meeleven.

Tot morgen!🙏😃✈🛫

Webdesign by ColorCity