Dagjournaal #2

Laten we het omschrijven als de dag waar de meesten toch enorm naar uitkeken. Het (weer)zien van de Rafa Nadal Academy.

Een plek met indoor hardcourt, outdoor hardcourt, indoor gravel en outdoor gravel. Padelbanen. Een Olympisch zwembad. Hotel. Internaat. Internationale school. 7vs7 officieel turfveld (voetbal). Restaurant met glutenvrije- veganistische- en volledig organische gerechten op de menukaart. Een basketbalveld. Een gym (grote!) en een wellness waar de Sheiks in Abu Dhabi U tegen zeggen.

Dat zeiden ze vandaag ook tegen Lewis Hamilton die zich vandaag in de laatste race van het seizoen wederom tot de hoogste trede schopte. Petje af voor Max: die knap tweede werd en derde overall. Waar menigeen dacht dat we gisteren met RyanAir zouden vliegen werden we verrast. De vlucht werd uitgevoerd door Lauda Air. Lauda Air? Ja. Een vliegmaatschappij die vorig jaar pas begonnen is met passagiersvluchten. Dat wist het magazine in het stoeltje voor mij; mij keurig te vertellen.

Tot dusver worden we omringd door kampioenen. Lauda. Nadal. Of in de toekomst misschien Jaume Munar? Die vandaag (net zoals vorig jaar) ook op zondag weer op het park te spotten was.

Het was een spannende dag. Samen boodschappen doen om vervolgens onder fijne omstandigheden te kunnen trainen. De tijd ging snel. Fysiek op het turfveld ging met een hort en een stoot. @Kim Snoeijen moet nog even wennen aan bepaalde nummertjes uit de voetenwerkroutine. We hebben nog genoeg dagen om dat erin te krijgen!

Natuurlijk, als er dan toch 2 voetballen op het veldje liggen, werd er ook kort een balletje getrapt. Met als winnaar van de penaltyserie: @Kim Snoeijen 

Was dat de enige challenge vandaag? Nee. Er was ook een 2e service challenge. Wie slaat hem het vaakste in. @Freek Bekkers kroonde zich tot kampioen.

Morgen is het afwachten wat het weer doet. De planning is als volgt:

8:00 Freek

11:00 Sharif

14:00 Fleur

18:30 Sharif

20:00 Kim

Ik heb er zin in.

Hier zijn we bijna allemaal klaar op onze bedden in te duiken. We zijn druk geweest vandaag.

De openingsceremonie was erg gezellig. De organisatie doet dat erg goed. They make everyone feel like they are home. 51 landen. 395 deelnemers. Met stiekem toch veel die ervan dromen ooit zo’n complex te bezitten. Of toch een vliegmaatschappij?

 

¡Buenas Noches!

Webdesign by ColorCity